Monday, 27 June 2011

Cinta yg mengawal diri. Episod 2


Di LatteLoveCafe, 10.15pagi.
“hotmilk Latte please” Shina memesan minum dan terus duduk dicorner cermin kaca berhadapan Menara Greentea.
“that’s all ms?” waiter asking
“Yup, thank you” Shina tersenyum, sedang menikmati suasana sibuk di hadapannya ada seseorang menyapanya dari arah belakang.  “Ms can I seat here?” seorang lelaki tegap bertanya sambil tangannya menunjuk kearah kerusi sebelah Shina.
“owh.. yes you can.” Shina hanya toleh sekejap sambil menghirup air Lattenya.  Suasana org berjalan kaki ke tempat kerja dan orang yg sedang berjalan-jalan makan angin, wargh….. indahnya.
“hey, you wearing that cream blazer with the logo of stars means that you are working at the Event Entertainment right?” the man keep bothering Shina.
“yes, I am, why?”  Shina staring at him for awhile.
“owh, I’m Kent from Sunbank” he introduce himself with handshake.
“I’m Shina, you from Sunbank opposite my company right?”
“Yes, and this is my card.” He give Shina one of he’s business card.  Shina membelek2 business card dia.  “ok,thanks anyway, I get to go now.”  Shina hanya senyum dan memandang pergi.
“excuses me” Kent mempalangkan tangannya untuk m’halang Shina
“hey!” Shina terkejut.
“ Owh, I’m sorry.  I hv give u my card can I have yours?” Kent smile
“Kent right? I don’t give strangers my card at else I bump to you three times or in event/meeting”  Shina tak suke orang sesuka hati memiliki kadnya so shina berterus terang.
“ok, sorry to bother you, see you again then.” Kent glances and turns down his arm with a smile.

Shina terus pergi setelah kent menurunkan tangannya.  Shina selalu di kerumuni dengan lelaki yang tidak dikenalinya, Shina terus beredar tanpa menghiraukannya. 
“Hye Shina, Morning” seorang yg berselisih dengannya menyapa.  Shina yang tengah angin menoleh kearah jejaka tersebut. 
“Hey! Dean, kau da lame x Nampak!” Shina terus menepuk bahu jejake tersebut rupenya dy adalah kawan kolejnya dulu.
“Kau yg sibuk memanjang, aku selalu je kt sini” Dean senyum dengan ayat pelik Shina
“owh aku la yg salah sekarang? Ko skg makin lama makin seri je, da nk kawen da ke ?” Shina tersenyum sinis
“woi, seri lak, aku tau la aku sentiase hensem, ko tu je yg x nk… hahahhahah” Dean gelak sebenarnya Dean adalah jejaka yg telah menambat hati Shina diwaktu kolej dulu tetapi kerana Dean jatuh hati dengan kawan Shina, Shina hanya terima dengan tulus, tp x lama 3 bulan je, Dean putus ngan kawan Shina kerana kawannya ade scandal lain.  Shina tak nak memburukkan kawannya walaupun die tahu perangai buruk kwnnya .  

Sejak itu Shina lupekan dirinya yg mempunyai hati, walaupun diketuk, dipukul & diloceng pintu hati Shina x kn terbuka untuk sesuatu yg bernama CINTA. 
Dalam pemikiran Shina “Cinta? Aaaaaar… hanyala mainan kata2 x de lebih dari tu.  Bosan. Kerja? He3, walau sakit, penat, happy… kerja lebih dari segala-galanya.  Tak menyusahkan”  

Balik ke cerita tadi. Shina dan Dean berbual panjang tapi terbantut kerana Shina ade meeting.
“Da ar, kalu layan ko sampai esk pon x habis, aku ade appointment ni nanti aku lambat lak. Bye”. Shina melambai tangan pergi.
“Shina nanti ku call tau kite borak lame sikit.  Da lame x jumpe ko.” Dean sambil melambai.
“hah? Ko ade no phone ku ke? Kalu ade call la.. hahahha” Shina x berapa igt pernahkah dy bg no phone kt Dean atau x tula sebab Shina gelak dan melangkah pergi ke Hotel Ariwana.  Bersambung......

No comments:

Post a Comment